شاید کمتر کسی پیدا شود که مسافرت کردن را دوست نداشته باشد و همه آدم ها دنبال یک موقعیت هستند تا چمدان های خودشان را ببندند و سفر کنند. امروز قصد داریم که جاهای دیدنی شیراز را به شما معرفی کنیم تا با آشنایی بیشتری به این شهر دل‌انگیز سفر کنید. توجه داشته باشید برای اقامت در شهر یاد شده بهترین گزینه، رزرو هتل های شیراز است و برای هر فرد با هر بودجه و امکاناتی مناسب می‌باشد. 

 

takhte-jamshid
masjed-vakil-shiraz-2
23223
597f05be3b4b315a73d646f972b48791

دروازه قرآن

اولین جایی که می خواهیم به معرفی آن بپردازیم دروازه معروف و قدیمی به اسم دروازه قران است. اگر از سمت اصفهان وارد شیراز شوید اولین چیزی که مورد توجه تان قرار می گیرد دروازه قدیمی است که قرآنی به وزن 51 کیلوگرم در آن قرار گرفته است که البته این قران اکنون به موزه منتقل شده است. در کنار این دروازه زیبا مقبره خواجوی کرمانی نیز قرار گرفته است که با پیموندن چندین پله می توان به مزار این شاعر بزرگ رسید و هم چنین شیراز را ازبالا نظاره کرد.

 آرامگاه خواجوی کرمانی

کوه صبوی که در کنار دروازه قرآن واقع شده ، آرامگاه بابا کوهی و خواجوی کرمانی نیز است .
خواجو جمال‌الدین ابوعطاء محمود بن محمود کرمانی معروف به خواجوی کرمانی، یکی از شاعران بلند آوازه این مرز و بوم و به ویژه کرمان است ، اما از آن جا که بخش اعظم عمر خود را در سفر و پای درس اساتیدی چون عبید زاکانی به سر برد ، مجال بازگشت به وطن را نیافت و در شیراز به سمت خالق زیبایی شتافت .
خوش زمانی است نشستن در دامنه ی کوه صفایی ، لب جوی چشمه رکناباد و مشرف به دروازه قرآن ، در جوار همچون خواجو و باباکوهی هایی و دل کندن از آن ، بی گمان سخت خواهد بود. آرامگاه بابا کوهی اما قدری بالاتر است ، آنجا که اگر برسی می توانی شهر را در یک نظر از چشم بگذرانی … باستان شناسان قدمت این بنا را مربوط به دوران آل بویه می دانند . برای رسیدن به آن حدود 2 کیلومتر پیاده روی نیاز است که البته به واسطه شیب مناسب آن ، کار زیاد دشواری نیست ؛ اما این ارتفاع پتانسیل منحصر به فردی برای دیدن شیراز فراهم آورده است .
حالا که تا این ارتفاع امده اید باید بگویم علاوه بر دروازه قرآن و خواجوی کرمانی و باباکوهی ، فرصت های بیشتری نیز در اختیارتان است . در کوه صفایی و در جوار آرامگاه باباکوهی دو غار واقع شده است ، یکی از این غار ها محل خلوت و سکونت یکی از عارفان و دیگری آرامگاه ال باکویه یا ابوعبدالله محمد بن عبدالله است ، ایوان جلو این غار از گچ و سنگ ساخته شده است .
در جوار آرامگاه باباکوهی ، مکان و اتاق هایی برای نشستن و لذت بردن از لحظات دیدن شیراز کنار چشمه آب زلال فراهم آمده است که گفته می شود مربوط به زمان قاجار و از آثار نوه فتحعلیشاه ، مویدالدوله طهماسب میرزا ، حاکم قدیم فارس است . در پایین دست آرامگاه حوضی سنگی نیز وجود دارد که بعد از آن برای رسیدن تا خود بقعه نیاز است از مسیری خاکی و گاهی پله پله ای عبور کنید . آرامگاه باباکوهی از جمله مکان های گردشگری است که مورد استقبال شیرازی ها به خصوص در روز های تعطیل و گردشگران در همه ایام سال است . 

 آرامگاه شاهچراغ شیراز

آستان مقدس حضرت شاه چراغ که همچون گوهری تابناک در شهر شعر و ادب شیراز می درخشد ، متعلق به میر سید احمد ، فرزند امام موسی کاظم (ع) ، معروف به شاه چراغ و برادر امام رضا (ع) می باشد . روایت شده که ایشان در راه ملحق شدن به برادر خود به سوی خراسان عزم سفر نمودند،ولی در راه توسط افراد مامون خلیفه عباسی در شهر شیراز به شهادت رسیدند.آرامگاه این حضرت در کنار میدان احمدی شیراز و در بافتی تاریخی – فرهنگی و در واقع یکی از قدیمی ترین مناطق این شهر واقع شده است.
برای معرفی بیشتر آرامگاه شاهچراغ شیراز به مقاله مرتبط خودش مراجعه کنید 

آرامگاه شاعران شیراز

شهر شیراز یکی از زیباترین و منحصر به فردترین شهرهای کشور است که شاعران و عارفان زیادی در آن به خاک سپرده شدند؛ بعضی از آن ها بسیار شناخته شده و برخی ناشناس ماندند. جالب است بدانید این آرامگاه ها هر سال میزبان بیشترین تعداد گردشگران و علاقمندان به فرهنگ و ادب هستند
در ادامه دو شاعر و عارف بزرگ که آرامگاه آن ها در شهر شیراز واقع شده است را عنوان کرده‌ایم برای مشاهده آرامگاه شاعرفان و عرفای دیگری که در شهر شیراز هستند میتوانید مقاله مرتبط خودش (آرامگاه شاعران و عرفای شیراز) مطالعه کنید.

مقبره لسان الغیب حافظ شیرازی

یکی دیگر از جاذبه گردشگری شیراز که سالانه تعدادی زیادی مسافر و توریست را به این شهر می کشاند مقبره حافظ شیرازی است. این آرامگاه در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازه قرآن قرار گرفته است.بیشترین چیزی که در این ارامگاه مورد توجه قرار می گیرد درختان زیبای نارنج و دو حوض بسیار بزرگ در این ارامگاه است. مزار جناب حافظ درست وسط این ارامگاه قرار گرفته و این نکته هم باید اضافه کرد که این آرامگاه دارای دو تالار مجزا و زیبا است که در دوره زندیه ساخته شده اند و نمی توان از زیبایی و معماری خاص این آرامگاه سخن نگفت.

آرامگاه سعدی شیرازی

یکی دیگر از شاعران بزرگی که در این شهر شاعر پرور آرمیده است استاد سخن سعدی شیرازی می باشد. مقبره این شاعر و عارف بزرگ هم در شمال شرق شهر شیراز واقع شده است. ارامگاهی که در آن چشمه ی آبی قرار گرفته است و در گذشته مردم برای شست و شوی لباس های خود به آنجا می رفتند و این عقیده را داشته اند که این آب باعث پاکی و صفای روح می شود. این ارامگاه زیبا که به دست معماران ایرانی ساخته شده است به خوبی هنر ایرانیان را نشان می دهد و دارای تالاری است که شاعر بزرگ در آن دفن شده و دیوار های تالار به شعرهای دلکش شیخ اجل مزین شده است و شایان ذکر است که بزرگان بسیاری از جمله شوریده شیرازی با خواست و وصیت خود در کناره این ارامگاه دفن شده اند.
نکته جالب دیگری که در باره ی ارامگاه سعدی شیرازی وجود دارد وجود حوض زیبا و پراز سکه در وسط آرامگاه است. شاید وجود این همه سکه در این حوض این سوال را در ذهن هر بیننده ای به وجود بیاورد که دلیل وجود این همه سکه چیست؟ در باور و اعتقاد مردم گذشته این بوده است که اگرشخصی در کنار این حوض آرزویی کند وسکه در این حوض بیندازد آرزویش برآورده می شود به همین دلیل است که این حوض زیبا و پراز ماهی اکنون پراز سکه های گوناگون است.

 باغ های شیراز

شهر شیراز یکی از شهرهای زیبایی است که مورد توجه همگان برای سفر خصوصا در اردیبهشت است. وجود باغ های دل انگیز و زیبا، آب و هوای بهاری، آرامگاه عارفان مشهور، نارنج و نارنجستان ها همگی دلیل بر این امر هستند. باغ های شیراز که یکی از عوامل مهم محسوب میشوند به لذت بخشیدن سفر شما نیز کمک زیادی میکنند در ادامه دو باغ معروف شیراز را معرفی کرده‌ایم برای مشاهده و آشنایی بیشتر با باغ های شیراز به مقاله مرتبط خودش مراجعه کنید

باغ دلگشا

باغی که در کنار آرامگاه سعدی شیرازی قرار گرفته است این باغ که دارای قدمتی زیاد است که به دوران ساسانیان باز می گردد، باغی با درختان انبوه نارنج که از اواسط فروردین به بار می نشینند و هرکسی رابا بوی دل انگیز بهار نارنج مست می کنند این باغ دارای چند ساختمان با آینه کاری های بسیار زیبا و نقاشی های قدیمی که به دست ایرانیان خوش ذوق کشیده شده اند است که زیبایی های این باغ را دوچندان کرده اند.

باغ جهان نما

باغ جهان نما شیراز قدیمی‌ترین باغ این شهر زیباست که در دوره‌های مختلف تاریخی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است. این باغ در 2 کیلومتری آرامگاه حافظ قرار دارد. مساحت باغ جهان‌ نما حدود 8 هکتار می‌باشد و انواع درختان و گیاهان به اضافه یک عمارت که به نام عمارت کلاه فرنگی معروف است، در آن قرار دارند. 
در داخل عمارت چهار شاه نشین وجود دارد که در گذشته محل استراحت مهمانان ویژه بوده است. در بخش‌های مختلف عمارت چند حوض از جنس مرمر قرار دارند که دارای فواره‌های سنگی می‌باشند. باغ جهان نما شیراز از آنجایی که برای میزبانی از مهمانان خارجی مورد استفاده قرار میگرفته، دارای اهمیت ویژه‌ای در طول تاریخ برای پادشاهان بوده است.
  باغ جهان‌ نما از این جهت یکی از بهترین جاهای دیدنی شیراز می‌باشد که بعد از اینکه یک بار به طور کامل ویران شده، مجددا توسط لطفعلی خان زند بازسازی شده و تا به امروز در طی اعصار مختلف چندین بار تغییراتی در آن ایجاد شده است. برای آشنایی بیشتر با باغ جهان نما شیراز پیشنهاد می‌کنیم که حتما مقاله مربوط به آن را به طور کامل مطالعه فرمایید؛ زیرا توصیف زیباهای آن در اینجا نمیگنجد.